weer naar buiten


Weer naar de markt, ruimte zat.Weer naar buiten...helaas...mijn fiets...Hoezo weer naar buiten?04. Weer naar buiten06. weer naar buiten02. Samen03. Weer naar buiten in Ouddorp05. Weer naar buiten01. Samen of alleen07. kom op baas weer naar buitenIneke de Bruijne
Verrassend beeld, door kleuren en uitsnede wordt een kast speciaal, de schaduw van de fotograaf verbreekt de magie.


Peter Postmus
Een statige trap in zwart-wit met vele grijstinten. Compositie is net niet symmetrisch; het schilderij verstoort de symmetrie en is daardoor verwarrend.


Chantal Luijkx
Een intrigerend tijdsbeeld; een verblijfsruimte in een zorgcentrum. Je voelt de spanning: er is niemand, maar er staat en stoel voor het raam en op dat raam waar staat bedankt.


adri van grinsven
De Rotterdam. Komt er opeens een parasol uit het verder strakke gebouw tevoorschijn. Zit er toch leven in? Origineel standpunt.


dick v vuurde
De kus. Een Ed van der Elsken, maar dan niet geŽnsceneerd. Spannend standpunt, mooie grijstonen en scherp waar het moet.
Tweede plaats

Arthur Helwig
Een stilleven van een appel en een mes: een pareltje in zijn eenvoud. Uitgebalanceerd beeld. Even een gezellig momentje in de thuisisolatie
Eerste plaats

Rob van den Broek
Een strakke, stijlvolle foto, waarbij het licht essentieel is voor het beeld. Rustig en decoratief. De takken op de voorgrond hadden iets hoger gemogen.


Rob van der Most
Noorderlicht. Op het juiste moment op de juiste plaats. De uitsnede is twijfelachtig. Kies er voor de omgeving juist te laten zien of laat die geheel weg. Overigens mooie kleuren.


Jacques Wetzels
Metaalwerkplaats met uitbundige kleuren vanaf een laag standpunt genomen. Geeft veel informatie over de vakman die daar huist. Past goed in een documentaire.


Robert Maissan
Een straatfoto met twee keer twee mensen, die door de de zonnestralen een relatie met elkaar aangaan. Goed gezien.


Beket Jacques
De cirkel van het leven, zou zo in National Geografic kunnen staan. Het standpunt: de ogen van het roofdier op dezelfde hoogte als de fotograaf maakt het beeld spannend. De vogel betrapt de fotograaf of andersom.
Derde plaats

Gerrie van Pelt
Het verleden op de voorgrond en het heden op de achtergrond. Mooi contrast, ook in de evenwichtige kleurencompositie.


Monica Vermaas
Verlaten jachthaven. De meerpalen bepalen de compositie. Mooie kleuren en patronen. Alleen de bovenkant, de steiger staat er (net) niet op. Balans is een beetje zoek.


Marien Borgdorff
Landschap in de mist. Met de muziek van Jean Sibelius op de achtergrond. Prachtige dromerige sfeer met een mooie uitsnede. Subtiel kleurgebruik.


Henk van der Geer
Een verlaten huis, gezien door de struiken. Dat maakt nieuwsgierig naar wat er nog meer is te zien. Mooie doortekening in alle grijswaarden.


Tom van Loon
Bloemen in zwart-wit. Compositie met nadruk op de achtergrond. Maar daarvan is het verhaal niet erg duidelijk. Kleur is bewust weggelaten, maar maakt dat het beeld beter?


Hanko van Ooijen - Coronawandelingen
In deze coronawandeling is geschilderd met licht en vooral donker. Het beeld roept treurigheid of verdriet op. Past in een serie.


David
Strakke foto van een science fiction ruimtevoertuig. Weg van moeder aarde? Heldere compositie, uitgekiend beeld.


Bernard Gieszen
Een eenzame rollator aan een regenpijp in een lege straat. Wie is de eigenaar? Leeft die nog? Een mooi scherp beeld zegt veel over de leefomstandigheden in deze wijk.


Mariannevanderkooij
Vriendinnen op een steiger in de Kralingse Plas. Het panoramaformaat is hier goed gekozen. Jammer dat de foto blauw is uitgeslagen (althans op ons scherm)

       
Inloggen ( type leden-wachtwoord en druk Enter-knop)
Inleveren foto's voor Foto van de Maand